Царят на антирекордите: Томич загуби финал за едно кафе време, а Кирьос му се присмя

от в 12:37 на 15.10.2024
Калоян Соколов

Бърнард Томич отново предизвика сензация по грешните причини. Бившият номер 17 в света достигна до своя първи финал от 6 години насам, преодолявайки редица по-високоранкирани съперници, за да достигне до спора за трофея в Сан Франциско.

Там австралиецът трябваше да премери сили с най-добрия 18-годишен тенисист в света, а именно американеца Лернар Тиен, който през тази година досега имаше 6 спечелени титли (4 на ниво фючърс и 2 на ниво Чаланджър).

2-кратният юношеския "мейджър финалист пък нямаше абсолютно никакви проблеми да добави трети Чаланджър трофей в сметката си, след като разгроми опитния си съперник с 6:0 6:1 за само 39 минути игрово време.

По този начин Томич записа нов антирекорд в историята на Чаланджър Тура, защото никой тенисист досега не беше губил толкова бързо финален двубой в надпреварите от тази категория.

Любопитното е, че това се случва точно 10 години, след като 31-годишният тенисист постави и настоящия антирекорд в това отношение на ниво ATP, губейки със същия резултат от Ярко Ниеминен, а тогава финландецът се нуждаеше от точно 28 минути, за да надвие опонента си.

Въпросните новини явно сериозно развеселиха Ник Кирьос, който никак не харесва своя сънародник и дори преди няколко години се стигна до реална възможност да се стигне до босков мач между него и 4-кратния ATP шампион.

Бившият финалист на Уимбълдън коментира въпросните вести с няколко смеещи се емотикони, но Томич все пак може да намери позитиви в своето представяне от миналата седмица, защото вече заема най-високата си позиция от началото на сезона (207-а) и е напът да се завърне в топ 200 за пръв път от 4 години насам.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Царят на антирекордите: Томич загуби финал за едно кафе време, а Кирьос му се присмя Калоян Соколов
Теми:  
atp | бърнард томич | любопитно | Ник Кирьос | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook