Целта е постигната: Томова повали бивша №35 и е в основната схема на силния турнир в Доха!

от в 18:34 на 13.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова се възползва по възможно най-добрия начин от отворилия ѝ се в последния момент шанс да се включи в квалификациите на силния WTA 500 турнир в Доха и през днешния ден си гарантира място в основната схема на надпреварата. След като в първите два етапа на пресявките нашето момиче надделя над Марина Заневска (№78) и Лорън Дейвис (№49), днес родната ни представителка успя да наложи волята си и над 81-вата в света Медисън Бренгъл.

Българката бе по-стабилната от двете състезателки в решителните мигове от сблъсъка, продължил час и 28 минути, и макар да изпита известни колебания, то в крайна сметка съумя да постигне трети пореден престижен успех - 6:3 6:3, осигурил ѝ възможност да се класира за същинската част на състезанието. По-късно днес предстои да стане ясно и точно ще бъде нейната следваща съперничка, като потенциалните такива са Белинда Бенчич, Даниел Колинс, Дария Касаткина и Екатерина Александрова.

В откриващите минути от срещата Томова подхождаше твърде пасивно при изпълнението на ударите си, поради което биваше моментално наказвана от американката. По-високоранкираната тенисистка се възползва от слабото начало на софиянката и реализира пробив в петия гейм, оттегляйки се на почивка с аванс от 3:2. Това обаче бе и последният спечелен гейм в сета за Бренгъл, тъй като оттам насетне нашата сънародничка повиши динамиката на разиграванията и съумяваше да диктува размените от основната линия, благодарение на което записа 4 поредни гейма на сметката си и откри общия резултат.

Подемът в действията на най-добрата ни тенисистка се пренесе и във втората част, където тя продължи да бъде агресивна при посрещане и набързо си изгради преднина от брейк и 2:0. В четвъртия гейм нашето момиче допусна спад в представянето си и връщане на пробива, което възкреси надеждите на Бренгъл за обрат. Съвсем скоро обаче Томова си възвърна водещата позиция в разиграванията и осъществи нов пробив за 4:3, който впоследствие дори дублира, за да подпечата билета си за основната схема на турнира в Доха.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Целта е постигната: Томова повали бивша №35 и е в основната схема на силния турнир в Доха! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | доха | медисън бренгъл | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook