Циципас бе категоричен в битката на едноръките бекхенди с Еванс и продължи напред в Париж

от в 14:08 на 02.11.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас по свои думи изигра най-слабия мач в своята кариера на тазгодишния US Open, където отстъпи още на старта от квалификанта Даниел Елахи Галан. Впоследствие обаче гъркът бързо съумя да преодолее този крайно разочароващ резултат и достигна до два поредни финала в началото от сезона на закрити кортове, в които отстъпи съответно на Новак Джокович и Холгер Руне.

Все пак Циципас определено може да бъде доволен от нивото си през последните седмици и днес направи поредния си силен мач, отстранявайки с лекота винаги непредсказуемия Даниел Еванс, за да се класира за осминафиналите на Мастърса в Париж. По този начин балканецът записа четвъртата си победа от също толкова срещи с този съперник, като до момента никога не е губил сет от него, а в утрешния ден му предстои да премери сили с един измежду Корентен Муте и Камерън Нори.

Фаворитът стартира ударно и проби още в първия сервис гейм на ветерана, ала британецът веднага отреагира и имаше възможност да реализира рибрейк, само че Циципас се отчете с няколко безкомпромисни атаки към мрежата и затвърди взетото си предимство. Еванс продължи да бъде изключително равностоен на именития си опонент, пласирайки сериозно количество завършващи удари и гъркът непрекъснто беше поставян под напрежение, но можеше да разчита на първото си подаване в ключовите моменти и в крайна сметка прибави първата част към актива си.

Вторият сет започна по абсолютно същия начин, което до голяма степен предреши изхода на сблъсъка, макар че по-нискоранкираният състезател продължи да си създава сериозно количество възможности на ретур, които обаче отново бяха отразени до една от Циципас и той затвори срещата с два поредни сервис гейма спечелени на нула.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас бе категоричен в битката на едноръките бекхенди с Еванс и продължи напред в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниел еванс | Обзори | париж мастърс | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook