Циципас: Единствено малко късмет не достигна на Григор; той още може да победи всеки

от в 15:42 на 29.12.2022
Калоян Соколов

Категорично украшението на откриващия ден от новия тенис сезон беше зрелището, което ни изнесоха Григор Димитров и Стефанос Циципас в срещата между първите ракети на България и Гърция от United Cup. Българинът направи сериозна заявка, че ще може да постигне поставената от себе си цел за 2023-та, а именно завръщане в топ 10 и имаше всички шансове да надиграе световния номер четири, само че гъркът беше по-устойчив в тайбрека на решителния сет и записа четвъртия си пореден триумф над хасковлията. По този начин южните ни съседи поведоха с общо 2:0 успеха на нашите сънародници и се нуждаят от само още една победа, за да приключат нещата в своя полза, като ето какво сподели самият Циципас веднага след битката си на корта с Димитров:

Стефанос, поздравления. Качеството на игра сякаш се подобряваше непрекъснато в хода на мача и видяхме най-доброто от вас в последните 15 минути.

- Невероятен начин да започна United Cup. Надявам се феновете да са останали доволни от видяното. Беше страхотен двубой от страна и на двама ни, като само една точка в тайбрека направи разликата и на Григор просто не му достигна малко късмет да спечели днес. Самят аз съм доволен от представянето си.

Към какво трябваше да се приспособиш, след като загуби първия сет?

- Беше ми много трудно да се справя с жегата в самото начало и съм щастлив, че покривът беше затворен в един момент. Тенисът беше от много високо качество, така че гледах да се задържа максимално дълго в мача и да се боря до последно. Знаех, че няма да е лесно, защото Григор играе страхотно през последните няколко години и макар да отстъпи малко по-назад в ранглистата, то все още е способен да побеждава най-добрите играчи в света. Щастлив, че в края успях да отворя малка разлика помежду ни и да спечеля тайбрека.

Победата в този сблъсък е от огромно значение за отбора на Гърция. Така ли е наистина?

- Разбира се. Всяка една победа се брои. Тук сме да се борим и същевременно да се забавляваме. Имаме страхотен отбор, в който разбирателството е на най-високо ниво. Страхотно е да споделя този миг със съотборниците си. Наистина е хубаво, че United Cup вече съшествува и очаквам надпреварата да просъществува още дълги години. За мен е специално да открия турнира с подобно представяне.

Трябва да си щастлив и с представянето на Деспина Папамихаил, която игра много добре

- Тя се бори много и съм горд с нея. Деспина носи невероятен дух в нашия отбор и запазва вярата в себе си, дори когато наглед се намира в крайно тежък момент и е от голяма полза да имаме подобни хора в нашия колектив. Накрая бих искал да благодаря на всички гръцки фенове за подкрепата. Продължавайте да ни подкрепяте все толкова шумно!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Единствено малко късмет не достигна на Григор; той още може да победи всеки Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | григор димитров | интервюта | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook