Циципас изигра образцов двубой и безпроблемно продължи напред в Ротердам

от в 17:15 на 10.02.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас имаше много тежък откриващ двубой в Ротердам, но все пак съумя да преодолее съпротивата на Алехандро Давидович Фокина и изглежда е натрупал нужния игрови ритъм, защото днес показа далеч по-качествен тенис. Топ поставеният не допусна никакви спадове по време на двубоя си с Иля Ивашка, като го надигра с убедителното 6:4 6:1 и така се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където го очаква сблъсък с Алекс Де Минор, от когото никога не е допускал поражение в изиграните шест мача помежду им.

Циципас доминираше от самото начало на двубоя и имаше възможности за пробив във всяко едно от дебютните две подавания на беларусина, само че непоставеният играч пласираше добри начални удари в сюблимните моменти и запазваше интригата в сета. Все пак преимуществото на гърка придоби и цифорово изражение в резултата, след като той проби в десетия гейм и с това взе аванс в отделните части.

Оттам насетне световният номер 4 пое пълен контрол над събитията на корта, докато Ивапка редовно не осъществяваше чист контакт при ударите си и даваше много лесни точки на съперника си. Водачът в схемата показваше все по-разнообразни изпълнения, чрез които непрекъснато хващаше неподготвен своя опонент и това му помогна да загуби само още един гейм до края на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас изигра образцов двубой и безпроблемно продължи напред в Ротердам Калоян Соколов
Теми:  
atp | Иля Ивашка | Обзори | ротердам | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook