Циципас измъкна трудна победа срещу Алиасим и очаква Музети на 1/2-финала

от в 07:55 на 19.03.2021
Диана Андреева

Поставеният под номер едно Стефанос Циципас се класира за 1/2-финалите на турнира в Акапулко. Гъркът се справи с младия Феликс-Оже Алиасим в оспорван трисетов двубой и по този начин се класира за следващия етап. Макар че загуби сет, Циципас демонстрира по-устойчива психика и успя след 7:5 4:6 6:3 да се поздрави с успех. 

Следващият опонент на Циципас ще бъде младият италианец Лоренцо Музети, който по-рано днес отстрани първата ни ракета Григор Димитров в последователни сетове. Незанисимо от грешките, които Димитров допускаше по време на срещата, Музети безспорно демонстрира страхотна игра и заслужено се класира за дебютен 1/2-финал в своята кариера.

Срещата между Циципас и Алиасим бе изпълнена с оспорвани разигравания и напрегнати моменти, ала постоянството в представянето на шампиона от ATP Finals 2019 изигра ключова роля и след малко над два часа прекарани на корта му донесе победата в днешния мач. 

Друг 1/4-финал в Акапулко през тази нощ класира световният номер 71 Доминик Кьопфер за следващата фаза на Abierto Mexicano de Tennis. Категоричен германският тенисист не остави почти никакви шансове на своя опонент - Камерън Нори и след 7:5 6:4 сложи край на убедителното му до момента представяне в надпреварата. В спор за място в заключителния двубой Кьопфер ще се изправи срещу своя сънародник Александър Зверев, класирал се служебно за 1/2-финалите след отказване на Каспър Рууд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас измъкна трудна победа срещу Алиасим и очаква Музети на 1/2-финала Диана Андреева
Теми:  
акапулко | стефанос циципас | тенис турнир в акапулко | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook