Циципас изпита трудности срещу световния №52, но оформи суперсблъсък с Кирьос в Хале

от в 19:26 на 14.06.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас откри сезона си на тревна настилка през миналата седмица на надпреварата в Щутгарт, където още във втория си двубой стана жертва на бъдещия финалист Анди Мъри. Сега обаче фокусът на гърка се пренася върху турнира в Хале, където днес той стартира с трисетов успех над световния №52 Бенжамен Бонзи. Французинът демонстрира страхотна игра и в дадени моменти от срещата силно превъзхождаше петия в ранглистата, но въпреки това не успя да поднесе изненада, след като балканецът затвори двубоя в своя полза за крайното 7:6(1) 1:6 6:3, за да си гарантира място в осминафиналите, където му предстои да премери сили с Ник Кирьос.

Откриващият сет се разви напълно равностойно, като и двамата състезатели можеха да разчитат на първия си начален удар, който бе тяхното най-силно оръжие, даващо им сериозно преимущество в точките. Пълната доминация на сервиращите доведе до липса на възможности за пробив за когото и да е от двамата, което наложи изиграването на тайбрек. В него обаче Циципас повиши оборотите и благодарение на агресивното насочване на ударите си успя да вземе аванс от 6:0 точки, за да може съвсем скоро да запише дебютната част в своята сметка.

Въпреки разочароващия край на предходния сет Бонзи продължи да показва най-доброто, на което е способен, и непрекъснато поставяше под напрежение именития си опонент. Той значително подобри дълбочината на ретурите си, което му носеше множество дивиденти, и съвсем скоро усилията му се увенчаха с успех. Световният №52 съумя да спечели противниковото подаване на три пъти в хода на частта и макар единият от тях да бе върнат, това не повлия по никакъв начин на крайния изход от сета, който бе в полза на французина.

Проблемите на начален удар за балканеца се пренесоха и в началото на третата част, където гъркът отново бе изправен пред две поредни опасности от брейк. Тогава обаче той показа класата си и ги заличи незабавно с няколко чудесни сервиса, а оттам насетне стабилизира представянето си и не позволи нито миг колебание в собствените си геймове. Циципас дочака момента на спад за Бонзи в четвъртия гейм, когато се възползва от неубедителните му изяви и нанесе пробив за 3:1, който се оказа решителен за развръзката на срещата в негова полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас изпита трудности срещу световния №52, но оформи суперсблъсък с Кирьос в Хале Мирела Николова
Теми:  
atp | Ник Кирьос | Обзори | стефанос циципас | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook