Циципас: Изпитвах проблеми от психическо естество, с които се борих дълго

от в 13:58 на 16.09.2021
Мирела Николова

Световната пандемия от COVID-19 оказа своето влияние върху всички сфери на живота, като светът на спорта също не прави изключение, а това, от своя страна, доведе до засилване на вниманието към психичното здраве на спортистите, и в частност това на тенисистите. Мнозина играчи се оплакаха от задължителната карантина и строгите мерки, които са принудени да спазват, за да участват в дадена надпревара, а изглежда, че психологическите проблеми не са подминали и световния №3 Стефанос Циципас, макар добрите му резултати след подновяването на сезона през миналата година. 

"Цялата тази пандемия беше нещо, което никога не съм си представял, че някога ще ни се наложи да преживеем, че ще ни повлияе по толкова много начини. В момента се чувствам много по-добре психически, но далеч не мога да кажа същото за 2020-а. Аз лично се борих много дълго с това, ала за щастие, сега нещата се развиват в позитивна посока и ситуацията изглежда оптимистична.

В крайна сметка всичко опира до умението за адаптация - така го виждам аз. Когато веднъж свикнеш с дадено нещо, след това мозъкът и тялото се научават да се адаптират и към безброй други неща. Виждам светлината в края на тунела; нещата се подобряват и вече все повече започваме да се завръщаме към нормалния си ритъм, към нещата, които ни носят щастие и удовлетворение", допълни гъркът.

Източник: Essentially Sports

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Изпитвах проблеми от психическо естество, с които се борих дълго Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook