Циципас: Липсата на практика се оказа пагубна за мен и бях тотално надигран

от в 03:07 на 29.06.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас се намира в най-добрата си форма изобщо и бе сочен за един от главните претенденти за титлата на Уимбълдън, само че гъркът допусна изненадващо поражение от Франсис Тиафо и по този начин отпадна на старта в британската столица за втори пореден път, а ето какви бяха коментарите на световния номер четири впоследствие:

"Липсата на практика върху тревата се оказа решаваща за мен. Може би трябваше да се включа в някой от подготвителните турнири, за да бъда в по-добра форма, тъй като усетих играта си чак в средата на третия сет, когато се опитах да го натисна повече. Честно казано той игра наистина много добре, като ми бе изключително трудно да поддържам интензитета му и не можех да прави нищо на неговото ниво.

Съперникът ми сервираше страхотно, което му даваше възможност да завършва точките на мрежата и също така допусна незначителн брой непредизвикани грешки. Разбрах какво да правя на прекалено късен етап от срещата и нямах време да отреагирам.

Преходът от клей към трева е едно от най-трудните неща в този спорт. Тук не можеш да си позволиш да си пасивен и имах сериозни проблеми с адаптацията. Сигурен съм, че щях да съм значително по-успешен на тази настилка, ако имах повече прекарано време на нея. Мотивацията ми пък не беше максимална, защото животът в "балона"е наистина тежък и е трудно психологически да го издържиш, ала не искам да наблягам на това

Истината е, че Тиафо показа значително по-добър тенис от мен, докато аз не демонстрирах характерния за мен боен дух. Хубавото в тениса е, че винаги има следваща възможност - заключи философски елинът.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Липсата на практика се оказа пагубна за мен и бях тотално надигран Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | стефанос циципас | уимбълдън | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook