Циципас: Мислех да се откажа от тениса в края на миналата година

от в 12:12 на 24.03.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас имаше трудни моменти в края на миналия сезон, когато получи сериозна травма в областта на лакътя и дори премина през операционната. Гъркът обаче се завърна на пълни обороти за началото на новия сезон, достигайки до полуфиналите на Аустрелиън Оупън и наглед вече всичко е наред здравословно при него, а самият той признава колко трудно е изживял въпросния период, който го е накарал да мисли за евентуално оттегляне от професионалния спорт:

"Имах много тежък минал сезон. Контузията в лакътя ми пречеше за дълго време. Може би не толкова, за да сложа край на кариерата си, но винаги присъстваше и честно казано за кратко обмислях подобно решение, след като загубих от Андрей Рубльов в откриващия си мач от финалите на ATP. Тогава изобщо не можех да удрям топката по нормален начин, а сервисът ми буквално се разпадаше. Опитах най-различни методи, чрез които да реша ситуацията, ала нещата не се получаваха и никой не знаеше как да разреша проблема.

Тогава оставих ракетата и няколко дни се чудех дали да продължа с тениса, само че разбрах как все още съм твърде млад за подобна стъпка и не можех с лека ръка да оставя любимото си занимание, в което съм вложил толкова много любов и усилия. Не ми се искаше да гледам прогреса на другите състезатели, докато аз стоя неподвижно и моментално промених погледа си към нещата. Станах далеч по-оптимистичен, а това ми даде нужната енергия, с която отново да се завърна към най-добрите си дни на корта" - сподели световният номер пет.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Мислех да се откажа от тениса в края на миналата година Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | отказване | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook