Мачове на живо
Приключил
Новак Джокович 66
Александър Бублик 34

Циципас навакса сет и пробив срещу Фонини, за да намери място в четвъртия кръг на ИУ!

от в 08:04 на 13.10.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас имаше наистина сериозно предизвикателство пред себе си тази нощ, защото трябваше да се изправи срещу винаги непредсказуемия Фабио Фонини, който за пореден път показа високата си класа и затрудни максимално световния номер три, но все пак гъркът осъществи впчатляващ обрат, връщайки се от сет и пробив пасив, за да се наложи с 2:6 3:6 6:4 и по този начин се класира за осминафиналите в Индиън Уелс, където го очаква сблъсък с Алекс Де Минор.

Италианецът показа сериозно вдъхновение в самото начало, като вземаше топката веднага след отскока и реализираше огромен брой завършващи удари. Бекхендът на Циципас пък изобщо не функционираше на познатото равнище и Фонини насочи натиска си именно върху тази страна на опонента си, който изглеждаше силно разколебан и бързо предаде втората част.

Ветеранът продължаваше да прелива от увереност и буквално твореше на корта, а комбинациите му бяха повече от изкусни. Всичко това му донесе ранен пробив преднина, само че последва характерния за поставения под номер 25 спад в концентрацията и фаворитът надигна глава. Балканецът значително стабилизира ударите си, докато опонентът му все по-явно се поддаваше на емоциите и логично изходът на мача щеше да дойде в решителен сет.

Там Фонини отново се мобилизира и можеше да поведе с ранен брейк, ала последваха няколко вихрени атаки на Циципас, които заличиха подобна възможност. Последва кошмарен сервис гейм за италианеца, а вторият в схемата не чакаше друга покана и отмъкна противниковия начален удар. Бившият член на топ 10 продължи да се бори и впечатли с ред сензационни изпълнения в близост до мрежата, но елинът не позволи някакъв по-сериозен обрат и доведе срещата до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Циципас навакса сет и пробив срещу Фонини, за да намери място в четвъртия кръг на ИУ! Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | Обзори | стефанос циципас | фабио фонини

Коментари

Следвайте ни в Facebook