Циципас: Не харесвам повечето тенисисти; имат се за нещо повече от останалите

от в 20:07 на 31.01.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас си навлече гнева на много хора в тенис обществеността, тъй като постоянно приемаше нерегламентирана треньорска помощ по време на мачовете си от Откритото първенство на Австралия. Самият световен номер четири обаче смята, че той отдавна е нарочен в това отношение и бива несправедливо наказван по този параграф от правилника, защото гъркът категорично завява как не чува нищо от съветите на баща си и по никакъв начин не си служи с непозволени средства на корта.

Въпросната практика пък не допада никак на част от опонентите на Циципас, които редовно са се оплаквали на съдиите, когато са се изправяли срещу него и точно това се случи наскоро с Даниил Медведев, след като руснакът се развика на Жауме Кампистол, защото не наказва балканеца за непозволените му действия и дори отправи сериозно обиди по адрес на арбитъра.

Стефанос не се впечатлява от претенциите на своите колеги и дори признава, че не харесва болшинството от тях, а ето и какво го кара да има подобно отношение към повечето състезатели в Тура:

"Не трябва да се опитваш да угаждаш на всеки. За мен е важно да бъдеш автентичен, което ще се усети от другите хора и те ще те обикнат. Не можеш да направиш приятели, ако пазиш определен вид поведение, тъй като неискреността винаги се усеща в даден момент. Аз лично имам добра връзка с част от играчите и оценявам малките моменти, като разменянето на няколко думи преди мач. Опитвам се да бъда по-любезен с конкурентите си в последно време, но повечето от тях са недружелюбни и се имат за нещо повече от теб.

Има много играчи, които ме уязвяват за минали случки и се държат отвратително с мен. Аз се старая да не показвам неуважение спрямо тях и смятам, че всеки човек може да сбърка и трябва да бъдем готови да му простим. Тези хора обаче не са готови за такава стъпка и приемат признаването на грешка за някакъв вид поражение, което е наистина тъжно" - завърши Циципас

Източник: GoTennis.Ru

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Не харесвам повечето тенисисти; имат се за нещо повече от останалите Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook