Циципас не отпусна нито сет на шампиона от Букурещ в първия си мач на Ролан Гарос

от в 18:03 на 27.05.2024
Николай Маринов

Трикратният шампион от Монте Карло Стефанос Циципас спечели първия си мач на Ролан Гарос срещу унгареца Мартон Фучович със 7:6(7), 6:4, 6:1 за 2 часа и 22 минути. По-агресивния стил на Циципас се отплати и въпреки че броят на грешките беше почти равен, то при броя на уинърите имаше значителна разлика в полза на Циципас (39 срещу 26). Фучович наскоро спечели титлата на ATP турнира в Лион и освен това е 1/4-финалист от Уимбълдън през 2021-а, като се очакваше да предложи битка, а това беше факт за по-голямата част от двубоя, но накрая по-голямата класа на световния номер 9 взе връх.

Първият сет предложи много равностоен тенис, като и двамата печелеха своите сервис геймове, макар и да имаше точки за пробив. Стигна се до тайбрек, в който Фучович поведе с 3:0 и дори имаше сетбол, само че гъркът показа здрави нерви и затвори частта с 9:7 точки.

Както често се случва, тенисистът, който е загубил толкова оспорван първия сет, предава инициатива още в началото на втория. Циципас пое контрола над събитията и дръпна с 3:1 гейма, само че Фучович влезе в серия от три поредни гейма и обърна резултата в своя полза. Циципас веднага отреагира и проби в деветия гейм, а след това нямаше проблем да приключи сета с 6:4.

В третия сет силите на Фучович изглежда го напуснаха, а Стефанос играеше с невероятна увереност. Унгарецът нямаше отговор на прецизните и силни удари на своя съпреник, както и на късите му топки. Това беше най-краткият сет, в който Циципас реализра 3 пробива, нямаше затруднения в своите подавания и стигна до крайното 6:1.

Гръцкият тенисист ще срещне германеца Даниел Алтмайер във втори кръг, който победи в 5 сета вчера Ласло Джере. Алтмайер миналата година точно във втори кръг изненада Яник Синер и го победи след тежка петсетова битка, а впоследствие отпадна от Григор Димитров.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас не отпусна нито сет на шампиона от Букурещ в първия си мач на Ролан Гарос Николай Маринов
Теми:  
atp | мартон фучович | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook