Циципас не показа признаци на физически дискомфорт и започна с победа в Мелбърн!

от в 09:08 на 18.01.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас страдаше от неприятна травма в лакътя, която го накара да се оттегли от миналогодишните финали на ATP и гъркът дори трябваше да се подложи на оперативна намеса, която застрашаваше участието му на Аустрелиън Оупън. В крайна сметка световният номер четири замина за Австралия и изглежда, че вече се чувства отлично, съдейки по прекрасната му игра в откриващя кръг на турнира. Бившият полуфиналист не срещна никакви трудности в двубоя си срещу младока Микаел Имер и го надигра с убедителното 6:2 6:4 6:3, за да си гарантра сблъсък с талантливия Себастиан Баез.

Циципас започна срещата вихрено, атакувайки при всяка една удобна възможност и Имер просто нямаше време за реакция, макар че е един от най-бързите състезатели в Тура. Скандинавецът се опитваше да вкарва опонента си в дълги разигравания, но фаворитът имаше съвсем други идеи и пое пълен контрол над събитията на корта, с което си извоюва спечелването на първата част.

Вторият сет предложи далеч по-равностоен тенис, като непоставеният играч реализира ранен пробив и неизменно водеше в резултата до 4:3, когато балканецът отново реши да отпусне ръката и завършващите удари веднага заваляха от неговата ракета, а обратът в частта не закъсня и четвъртият поставен вече беше съвсем близо до триумфа.

Третият сет също се разви с изразено надмощие на Циципас, който излъчваше завидна самоувереност и осъществи брейк в самото начало. Имер показа желание за борба и имаше цели девет възможности да възстанови паритета, само че елинът не показа никакви колебания и доведе срещата до успешен за себе си завършек.

Припомняме ви, че именно гъркът е първият поставен, който би могъл да премери сили с Григор Димитров, а двамата вероятно ще се сблъскат още в третия кръг на състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас не показа признаци на физически дискомфорт и започна с победа в Мелбърн! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | елиас имер | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook