Циципас: Независимо от постиженията на Новак, Федерер ще остане най-великият

от в 20:04 на 02.03.2021
Мирела Николова

През последните десетилетия Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович доминираха в мъжкия тенис. Сърбинът обаче все повече започва да се доближава до най-значимите рекордите на двамата си големи съперници, като спечели своята 18-а титла от Шлема, а на 8 март предстои да оглави класацията за най-голям брой седмици като номер 1 в ранглистата. 

Наскоро гръцката тенис звезда Стефанос Циципас изказа високо мнение по адрес на Маестрото и Джокера:

„Невероятно е какво правят. Според мен Федерер постигна изумителни неща в тениса. Не че Джокович не се представя великолепно, даже напротив, но за мен Роджър ще си остане най-великият в историята. За мен той винаги е бил идол, тенисист, с когото съм израснал и на когото съм се възхищавал. От друга страна, всичко, което Новак е постигнал по късно, също е феноменално. Особено последните 7-8 години са немислими. Изключително много е повишил нивото си и същевременно изглежда, че с всяка изминала година се подобрява все повече и повече. Единственото, което мога да кажа, е респект и за двамата."

Говорейки за бъдещето, Стефанос е оптимист:

„Смятам, че новото поколение би могло да направи нещо подобно на това, което сториха Голямата тройка. Все пак не мисля, че някой преди 15 години очакваше Федерер да подобри рекордите на Сампрас. Трудно е да се предскаже какво ще се случи. Има изобилие от млади играчи, които имат какво да предложат на зрителите и се надявам в скоро време всички да видим това на корта."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Независимо от постиженията на Новак, Федерер ще остане най-великият Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | рафаел надал | роджър федерер | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook