Циципас: Нямам голям опит на трева, но смятам, че ще се представя добре

от в 19:23 на 27.06.2021
Диана Андреева

Стефанос Циципас заслужено е сочен за един от най-обещаващите тенисисти в Тура. Гъркът достигна до заключителния мач в Париж и дори поведе с 2:0 сета на световния номер едно Новак Джокович, но допусна обрат и остана на крачка от своето първо отличие от Големия шлем. През утрешния ден Циципас започва участието си на Уимбълдън 2021, а как се чувства на тревната настилка Стефанос разказа в своето интервю пред английските медии:

"Веднага след финала на Ролан Гарос дойдох в Англия и прекарах известно време в провинцията извън Лондон. Дадох си няколко дни почивка, които посветих на релаксация, възстановяване и физиотерапия, за да се уверя, че тялото ми ще бъде готово за сезона на трева. Преди седмица започнах да тренирам, за да имам достатъчно време да се адаптирам към настилката.

Мисля, че съм играч, който умее да излиза на мрежата, и се чувствам доста комфортно при комбинациите „сервис-воле“. Тревните кортове станаха по-бавни през последните години, което е от полза на тенисистите, предпочитащи да играят от основната линия. За момента не мисля, че съм изиграл достатъчно мачове на трева. Не съм участвал в много турнири на тази настилка. Никога не съм играл на повече от един такъв турнир преди Уимбълдън.

Аз съм от състезателите, които обичат да играят възможно най-много и да трупат увереност чрез победите. През последните седмици нямах тази възможност, но фактът, че съм го правил в миналото, ми помага да се подготвя за това, което предстои и смятам, че ще се представя добре.", завърши Циципас. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Нямам голям опит на трева, но смятам, че ще се представя добре Диана Андреева
Теми:  
стефанос циципас | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook