Циципас: Новак и Рафа остаряват, но ще намерят отново начин да бъдат във форма

от в 12:37 на 18.04.2021
Диана Андреева

Турнирът в Монте Карло през тази седмица даде възможност на по-младите тенисисти да се докажат, след като Новак Джокович и Рафаел Надал отпаднаха съответно в трети и четвърти кръг на Мастърс надпреварата. Но Стефанос Циципас коментира в интервю, че няма повод за притеснение и че двамата тенисисти ще намерят начин отново да се завърнат в най-добрата си форма, както са правили винаги:

"Свикнали сме с факта, че Новак и Рафа винаги достигат навътре в схемата. Разбира се, те остаряват, но не е нужно да се притеснявате за резултатите им. И Джокович, и Надал неведнъж са намирали начин и да се завръщат в елита, след като са допуснали лек спад в нивото си. Това ги прави страхотни играчи, легенди. Сигурен съм, че те отново ще влязат във форма, въпреки тази дълга пауза.", коментира Циципас. 

По-късно през деня Стефанос ще се изправи срещу Андрей Рубльов в спор за титлата на Rolex Monte Carlo Masters 2021. Двамата до сега имат общо шест ATP срещи помежду си, а ще успее ли Циципас да достигне до първи трофей на ниво Masters 1000 или ще загуби за трети пореден път предстои да разберем. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Новак и Рафа остаряват, но ще намерят отново начин да бъдат във форма Диана Андреева
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook