Циципас обезличи Рубльов и грабна титлата в Монте Карло!

от в 16:27 на 18.04.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас завърши перфектната си седмица в Монте Карло с ново невероятно представяне и напълно обезличи съпротивата на Андрей Рубльов. Гъркът изглеждаше значително по-свеж от опонента си и владееше инициативата през цялото време, като по този начин завоюва първа титла за новия сезон, триумфирайки с 6:3 6:3.

Циципас имаше вихрено начало на срещата, използвайки отлично форхенда си по диагонала, с който създаваше невероятни ъгли и не оставяше никакви шансове пред руснака. Доминацията на балканеца доведе до аванс от 3:0 гейма в негова полза, а Рубльов изглеждаше на предела на своите сили и нямаше нито помен от агресивния му подход. Все пак световният номер осем стабилизира представянето си на начален удар, само че бе напълно безпомощен при ретурите си и по-високоранкираният тенисист задържа аванса си до сами край, за да спечели откриващия сет.

Втората част отново протичаше под диктовката на Циципас, който пласираше ударите си с впечатляваща дълбочина и просто не можеше да сбърка отиграване, като завършващите удари постоянно се множаха в актива му. Световният номер 5 насочваше топката по линиите с впечатляваща лекота, докато Рублов бе заел изцяло отбранителна позиция и гъркът реализира закономерен брейк, откъсвайки се напред с 3:1.

Руснакът се опита да навлезе навътре в корта и да накара съперника си да се изтегли значително по-назад, ала абсолютно нито един елемент не фукнционираше за шампиона от Ротердам и четвъртият поставен получи два поредни мачбола при 5:3 в своя полза, а още първият беше реализиран, след като Рубльов допусна непредизвикана грешка от бекхенд и така Стефанос Циципас можеше да отпразнува един от най-големите успехи в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас обезличи Рубльов и грабна титлата в Монте Карло! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | монте карло | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook