Циципас: Олимпиадата е специална за всеки един грък, горд съм, че съм тук

от в 17:15 на 23.07.2021
Диана Андреева

Олимпиадата е значима за всеки един гръцки атлет, тъй като именно от тази страна се води началото на Игрите. Не случайно по време на церемонията по откриване именно Гърция е първата нация, която обхожда стадиона на всяко едно издание от събитието. Специална е и емоцията за Стефанос Циципас, като повече по темата разказа самият той и ето какво точно сподели:

"Много съм развълнуван, че ще имам възможността да представям страната си на Олимпийските игри. Искам да се представя по най-добрия начин, демонстрирайки ценностите, които са характерни за моя народ и да накарам моите сънародници да се гордеят с мен така, както аз се гордея с тях. Тази възможност означава много за мен, тъй като в повечето случаи Гърция не успява да спечели много медали, а и нашите представители в турнира по тенис не са много. Много съм горд, че ще мога да прославя родината си на олимпийския корт. Това усещане е несрванимо с нищо друго, което съм изпитвал.

Двубоят с Колшрайбер ще бъде зрелищен и много интересен мач. Вече съм се изправял срещу него и знам, че той играе агресивно, но в същото време и много интелигентно. Кортът в Токио много ми допадна. Трудно бих могъл да си представя по-добри условия за тенис. Жалко е, че няма да има публика, но въпреки това се чувствам напълно готов както физически, така и психологически да атакувам медалите.

Изживяването от Олимпийските игри е несравнимо. И двамата с Мария Сакари много искахме да бъдем тук. Фактът, че се случи, е нещо наистина невероятно. Като гърци, Олимпийските игри означават много за нас. Горд съм, че Гърция отново ще бъде част от турнира по тенис.", завърши изказването си Циципас. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Олимпиадата е специална за всеки един грък, горд съм, че съм тук Диана Андреева
Теми:  
олимпийски игри | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook