Циципас: Олимпиадата е специална за всеки един грък, горд съм, че съм тук

от в 17:15 на 23.07.2021
Диана Андреева

Олимпиадата е значима за всеки един гръцки атлет, тъй като именно от тази страна се води началото на Игрите. Не случайно по време на церемонията по откриване именно Гърция е първата нация, която обхожда стадиона на всяко едно издание от събитието. Специална е и емоцията за Стефанос Циципас, като повече по темата разказа самият той и ето какво точно сподели:

"Много съм развълнуван, че ще имам възможността да представям страната си на Олимпийските игри. Искам да се представя по най-добрия начин, демонстрирайки ценностите, които са характерни за моя народ и да накарам моите сънародници да се гордеят с мен така, както аз се гордея с тях. Тази възможност означава много за мен, тъй като в повечето случаи Гърция не успява да спечели много медали, а и нашите представители в турнира по тенис не са много. Много съм горд, че ще мога да прославя родината си на олимпийския корт. Това усещане е несрванимо с нищо друго, което съм изпитвал.

Двубоят с Колшрайбер ще бъде зрелищен и много интересен мач. Вече съм се изправял срещу него и знам, че той играе агресивно, но в същото време и много интелигентно. Кортът в Токио много ми допадна. Трудно бих могъл да си представя по-добри условия за тенис. Жалко е, че няма да има публика, но въпреки това се чувствам напълно готов както физически, така и психологически да атакувам медалите.

Изживяването от Олимпийските игри е несравнимо. И двамата с Мария Сакари много искахме да бъдем тук. Фактът, че се случи, е нещо наистина невероятно. Като гърци, Олимпийските игри означават много за нас. Горд съм, че Гърция отново ще бъде част от турнира по тенис.", завърши изказването си Циципас. 


Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Олимпиадата е специална за всеки един грък, горд съм, че съм тук Диана Андреева
Теми:  
олимпийски игри | стефанос циципас

Коментари

Следвайте ни в Facebook