Циципас: Опитвам се да бъда по-голям егоист на корта, защото това е начинът да успея

от в 17:41 на 01.11.2021
Мирела Николова

През годините Стефанос Циципас многократно е бил упрекван заради поведението си на корта, като сред причините за критики са били липсата на спортсменство от страна на гърка, както и дългата продължителност на тоалетните паузи с цел накъсване ритъма на съперника. По отношение на оставащото време до края на сезона и психическата настройка по време на мачовете световният №3 коментира:

„Остават ми още два турнира и ще дам всичко от себе си в мачовете. Опитвам се да стана по-егоистичен играч и да разкрия убийственото си отношение на корта“, каза Циципас. „Трябва да бъдеш такъв. Най-добрите тенисисти в света са егоисти и искат всичко за себе си, а аз също съм като тях.

Когато съм на корта, съм съвсем различен човек от този, който съм в действителност. Радвам се, че мога да разгранича тези две неща, тъй като емоциите оказват негативно влияние върху теб на корта. Блокирането на всичко това, умението просто да ги оставиш да отминат и да запазиш концентрацията си, са качества, които топ състезателите са развили и им помагат да се състезават на толкова високо ниво, без да се интересуват какво се случва от другата страна на мрежата", допълни още гъркът.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Опитвам се да бъда по-голям егоист на корта, защото това е начинът да успея Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook