Циципас показа колебания на старта на Ролан Гарос, но се поздрави с успех

от в 23:35 на 30.05.2021
Мирела Николова

Стефанос Циципас стартира кампанията си на втория за годината турнир от Шлема - Ролан Гарос, с победа в последователни сетове над френския ветеран Жереми Шарди. Световният №5 имаше нужда от известно време, за да настрои играта си, но веднъж щом намери своя ритъм, той наложи доминация на корта и затвори двубоя в своя полза след 7:6(6) 6:3 6:1. Така той се класира за втория кръг на турнира, където го очаква сблъсък с победителя от мача между Себастиан Корда и Педро Мартинес.

Гръцкият представител стартира срещата по убедителен начин, осъществявайки ранен пробив, който му помогна да се откъсне с 3:1. Последва обаче рязък спад в нивото на игра на Циципас, от чиято ракета неточностите валяха една след друга, и не след дълго резултатът се обърна в полза на французина - 4:3. Оттук насетне никой от двамата тенисисти не срещна трудности на собствен сервис и това доведе до решителен тайбрек. В него Шарди поведе с 4:1 точки, но световният №5 скоро възстанови паритета, преди да измъкне дългия гейм и да прибави откриващата част на своята сметка.

Вторият сет се развиваше напълно равностойно през по-голямата част от времето, като никое от подаванията на двамата не бе застрашено. Ключов за изхода на тази част се оказа осмият гейм, в който Циципас значително повиши нивото си и възползвайки се от неубедителните изяви на съперника си, реализира късен брейк, който му осигури възможност да сервира за спечелване на сета, а гейм по-късно гъркът вече бе само на крачка от крайния успех.

Третата част бе белязана от пълната доминация на фаворита в двубоя, който вече успя да намери ритъма си и нямаше и следа от колебанията му в дебютния сет. Гъркът сервираше изключително солидно, а това, в комбинация с безупречно пласирани удари и чудесни ретури, му донесе преднина от два пробива и 4:0. Представителят на домакините така и не съумя да се доближи до високото ниво на петия в света и по този начин, без да си създава излишни трудности до края, Циципас си гарантира място във втория кръг на надпреварата.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас показа колебания на старта на Ролан Гарос, но се поздрави с успех Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook