Циципас показа колебания, но това не му попречи да се класира за третия кръг на РГ

от в 19:56 на 02.06.2021
Мирела Николова

Световният №5 Стефанос Циципас продължава да впечатлява с формата, в която се намира през настоящия клей сезон, и се поздрави с шеста поредна победа. След като вдигна трофея на АТР 250 турнира в Лион, гъркът пренесе блестящите си изяви и в Париж. Той записа втори успех в последователни сетове на Ролан Гарос - този път дошъл срещу Педро Мартинес с категоричното 6:3 6:4 6:3, и така се класира за третия кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък с Джон Иснър.

В началото на двубоя петият в света изпитваше видими затруднения с началния си удар и не след дълго бе заплашен от загуба на подаването си. Макар да не успя да се възползва от открилите се 3 поредни брейкбола, Мартинес продължи да поставя под напрежение сервисите на опонента си и в петия гейм неговата мисия се увенча с успех - испанецът поведе с аванс от пробив и 3:2. Щастието му обаче не трая дълго, тъй като последва пълна мобилизация на Стефанос, който показа защо е част от световния елит и спечели последвалите 4 гейма, за да прибави първата част на своята сметка.

Вторият сет също започна по вкуса на Мартинес, който реализира ранен пробив, но отново не съумя да удържи преднината си и допусна моментален рибрейк. Циципас все повече започваше да налага своето темпо на игра и притискаше максимално съперника си. Офанзивната му игра даде резултат в деветия гейм, когато гръцкият представител осъществи брейк, който безпроблемно затвърди, като така увеличи аванса си в отделните сетове.

Решителната част се превърна в истински фестивал на пробивите, защото станахме свидетели на цели 6 брейка. Мартинес срещаше огромни затруднения с това да спечели подаването си, тъй като началният му удар бе лесна плячка за световния №5, който набързо излезе напред в резултата, осигурявайки си стабилна преднина от 4:1. Именно тогава бе поставено началото на серия от 5 поредни пробива, но това не оказа особено влияние върху крайния резултат и Циципас се поздрави с нова трисетова победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас показа колебания, но това не му попречи да се класира за третия кръг на РГ Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook