Циципас показа колебания, но все пак се класира за финала в Хамбург!

от в 18:12 на 26.09.2020
Марк Хаджижеков

Стефанос Циципас срещна редица трудности, но все пак не допусна изненадваща загуба срещу непоставения Кристиан Гарин на полуфиналите на турнира от серията ,,АТР 500" в Хамбург. Вторият поставен надделя в три части след 7:5 3:6 6:4, за да се класира за финала в немския град. Това ще бъде втори заключителен мач за Стефанос през сезона, след като по-рано през годината младокът достигна и до финала на надпреварата в Марсилия, където в крайна сметка той стигна до триумфа. 

Двубоят започна с няколко лесно спечелени подавания, като Циципас първи трябваше да отразява възможност за пробив. Чилиецът не се възползва от нея, което даде увереност на втория поставен в следващия гейм, когато Стефанос на свой ред достигна до брейкшанс. 

За разлика от своя опонент Циципас конвертира брейкбола си, за да поведе непосредствено след това с 5:2 гейма. Гарин на моменти изглеждаше объркан и не съвсем сигурен как да се противопостави на фаворита в двубоя, но изведнъж ролите се размениха. 

Вместо Циципас да се възползва от колебанията на Гарин, гъркът допусна рязък спад в представянето си и след поредица от непредизвикани грешки той предаде сервис гейма си, позволявайки на чилиеца да се завърне в битката за първия сет. 

Младокът все пак съумя да запази хладнокръвие и си гарантира поне тайбрек в откриващата част, но в този момент последва поредния пробив, благодарение на който Циципас се доближи на сет от крайния успех.

Поражението в първата част обаче не разколеба Гарин, даже напротив; 22-рият в света започна да играе значително по-дръзко, като непоставеният тенисист често притискаше своя съперник, карайки го да се движи сериозно по широчината на корта. 

Този ренесанс в представянето на Кристиан му спечели аванс от ранен пробив, който бе задържан до самия край на сета, а при 5:3 чилиецът отново се поздрави с брейк на сметката си, за да предизвика трета решителна част. 

Все пак гъркът преоткри ,,печелившата формула" срещу този съперник в третия сет, като Циципас реализира ключов пробив при 2:2. Гарин, от своя страна, започна да изпитва болки в областта на крака си, което помогна на Стефанос да задържи предимството си до самия край на срещата, с което шестият в света се класира за втория си финал през сезон 2020. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас показа колебания, но все пак се класира за финала в Хамбург! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook