Циципас преди мача с Григор: Играя добре на клей, но всеки ден е ново предизвикателство

от в 13:44 на 05.05.2022
Мирела Николова

 

Григор Димитров постигна серия от две категорични победи на тазгодишната Мастърс надпревара в Мадрид и вече е част от осминафиналистите в турнира. В първите си две срещи българинът надделя последователно над Максим Креси и Диего Шварцман, а днес му предстои още по-сериозно предизвикателство в лицето на световния №5 Стефанос Циципас. За да си осигури двубой срещу най-добрия ни тенисист, на старта гъркът не остави никакви шансове на Лука Пуй и се поздрави с победа в последователни сетове, а ето и какво каза шампионът от Мастърса в Монте Карло непосредствено след успеха си:

"Днес беше магично. Страхотен старт на турнира за мен. Оценявам факта, че дори в толкова късен час хората останаха на корта, за да наблюдават двубоя. Публиката беше чудесна и същевременно съм много доволен от представянето си.

В миналото имах добри резултати на клей. Играя добре на тази настилка, но всеки ден е ново предизвикателство. Всеки един играч иска да излезе на корта и да даде най-доброто от себе си срещу мен, така че просто се опитвам да бъда постоянен, доколкото е възможно това", добави гъркът.

Източник: АТР


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас преди мача с Григор: Играя добре на клей, но всеки ден е ново предизвикателство Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | интервю | любопитно | мадрид | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook