Циципас: Преди съм казвал доста злобни неща за Медведев, но вече го уважавам много повече

от в 07:54 на 09.10.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас и Даниил Медведев никога не са крили факта, че изобщо не се харесват и точно това е правило тяхното съперничество толкова интересно и интензивно. Още в първата си среща двамата почти стигнаха до физическа саморазправа, когато гъркът нарече Медведев "скапан руснак", а бившият номер едно му обясни, че е едно малко момченце, което не знае как да се бие.

Точно този момент беляза цялата история между Циципас и настоящия номер 5, които често са се провокирали взаимно и дори всеки от тях започна да танцува на корта, когато победи другия, но изглежда томахавките са напът да бъдат заровени, съдейки по споделеното вчера от балканеца в Шанхай:

"Това е човек (Медведев), когото уважавам много повече спрямо преди. В миналото с него сме имали някои доста разгорещени моменти на корта, но мисля, че успяхме да разрешим този конфликт с напредването на времето и също така наскоро имахме възможност да поговорим защо тези неща се случиха в миналото.

Винаги ме се иска да разрешавам подобен тип неща, а да не ги оставям висящи. Определено ни отне много дълго време, но е хубаво най-сетне да знам, че нашите мачове оттук насетне биха могли да протичат в по-мирна обстановка, а не всеки път да имаме абсолютна война на корта и не говоря само за игрта. Не ме разбирайте погрешно, винаги искам да спечеля всеки един мач, но чувствам, че тенисът трябва да ни обединява, а не да ни разделя.

Мисля, че Даниил донесе доста нестандартни неща в нашия спорт със своя стил, защото в миналото не е имало тенисист, който играе по този начин. Признавам си, че преди съм казвал някои доста злобни неща по адрес на неговата игра, но сега откровено мога да призная, че не бях прав, защото неговият тенис е много различен от този на останалите и притежава своята уникалност.

Мисля, че играта на Медведев е едно ново измерение и показва на младата генерация състезатели по колко много различни начини можеш да действаш, което според мен е предпоставка Даниил да бъде запомнен от следващото поколение тенисисти" - разкри бившият номер 3, който днес ще премери сили за 14-ти път с Медведев.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Преди съм казвал доста злобни неща за Медведев, но вече го уважавам много повече Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | стефанос циципас | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook