Циципас се пребори срещу Рубльов и запазва шансове за класиране на полуфиналите в Лондон

от в 22:50 на 17.11.2020
Марк Хаджижеков

Стефанос Циципас запази надеждите си живи за класиране на полуфинал и продължаване защитата на титлата си от миналата година в Лондон, след като днес действащият шампион на Финалния Мастърс се наложи над дебютанта Андрей Рубльов след 6:1 4:6 7:6(6). С това си поражение Рубльов губи шансове за продължаване напред в турнира, докато Циципас се нуждае от задължителен успех срещу Рафаел Надал, за да премине напред в турнира. 

Мачът започна катастрофално за Рубльов, който набързо инкасира пробив, а сякаш нервите, обзели младия руснак от първия му мач в надпреварата, все още не го бяха напуснали, тъй като седмият поставен допускаше неприличен брой нетипични за себе си неточности. 

Циципас, от друга страна, изглеждаше пределно мобилизиран да поправи ,,вкуса в устата си" от тазгодишната надпревара в Лонодн след загубата си от Доминик Тийм два дена по-рано. 

Не след дълго Стефанос се поздрави с втори брейк на сметката си, като за общо 19 минути първият сет вече намери своя победител в лицето на младия грък. 

Рубльов все пак съумя да запази хладнокръвие и успя да повдигне нивото си, за да бъде равностоен на своя съперник през втората част от двубоя. Въпреки това макар че резултатът се движеше гейм за гейм, игровото предимство сякаш бе категорично на страната на шестия в света. 

Това наблюдение обаче се оказа измамно, след като сервирайки за оставане в сета при 5:4 в полза на Рубльов, Циципас изигра фрапиращо слаб сервис гейм, загубен на нула, като по този начин срещата бе вкарана в трети сет. 

В него двамата бяха съвсем равностойни, като изгледи за пробив не присъстваха. Затова и двамата се добраха до решителен дълъг гейм, в който Циципас заложи на няколко рутинирани отигравания, за да се откъсне напред в точките. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас се пребори срещу Рубльов и запазва шансове за класиране на полуфиналите в Лондон Марк Хаджижеков
Теми:  
андрей рубльов | атр финали | лондон | Лондон Мастърс | мастърс лондон | Обзори | стефанос циципас | финален турнир

Коментари





Следвайте ни в Facebook