Циципас след финала: Надявам се някой ден да достигна до нивото на Джокович

от в 22:37 на 15.05.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас имаше невероятно успешна седмица в Рим, след като попълни колекцията си от финала достигнати в надпреварите от сериите "Мастърс" на червени кортове. Гъркът обаче не намери сили да направи последната крачка към спечелването на титлата, защото имаше малшанса да се изправи срещу най-добрата възможна версия на Новак Джокович и трябваше да се задоволи с мястото на подгласник, но четвъртият поставен изглежда е приел поражението с достойнство, като не пропусна да отправи суперлативи към 20-кратния шампион от Големия шлем:

"Бих желал да започна с поздравления към Новак. Той се е превърнал в еталон за постоянство и дисциплина на корта през последните години. Всеки ден полагам огромни усилия, за да достигна някога до нивото му. Джокович се опитва да изведе всеки един детайл в действията си до абсолютното съвършенство и няма как да не се се почувствам вдъхновен от него, защото несъмнено говорим за един от най-великите играчи в историята на нашия спорт.

Уважавам безкрайно много Новак и разбирам всяко едно от решенията му в миналото. Подкрепям го, тъй като става въпрос за наистина много интелигентен човек, който отлично знае кое е най-доброто за неговия живот и кариера. Относно Ролан Гарос, то съм на мнението, че големите фаворити за трофея са Карлос Алкарас и Новак Джокович" - завърши Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас след финала: Надявам се някой ден да достигна до нивото на Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | Пресконференции | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook