Циципас след отпадането: "Разочарован съм от баща си; заслужавам треньор, който ме изслушва

от в 12:40 на 09.08.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас порица публично своя баща и треньор - Апостолос Циципас. Световният номер 11 допусна една от най-неочакваните и тежки загуби в кариерата си, отпадайки в откриващия си мач на Мастърса в Монреал след поражение от ветерана Кей Нишикори, който почти не е играл състезателен тенис през последните 3 години и в момента се намира извън топ 500 на света.

2-кратният "мейджър" финалист винаги е имал бурни отношения със своя родител, когото често в миналото е гонил от трибуните, а веднъж дори го удари с ракетата си по време на мач от ATP Cup. Циципас-младши дори през миналата пролет за кратко беше уволнил Апостолос и опита да работи единствено с Марк Филипусис, но впоследствие заяви как никой не познава по-добре неговата игра от собствения му баща и двамата отново подновиха своето сътрудничество.

Това обаче не доведе до никакви положителни резултати и 25-годишният тенисист в началото на сезона напусна топ 10 за пръв път от 5 години насам, като вече далеч не прилича на онзи млад вълнуващ тенисист, който изглеждаше готов да спечели "мейджър" титла в най-скоро време. Изглежда несбъднатите високи очаквания тежат все повече върху раменете на Стефанос и той явно не е далеч от това за втори път да премахне баща си от позицията на свой наставник.

"Вече се бях оплакал на моя треньор, че през последните 4-5 дни не мога да изпълнявам нормално фохенд, но той изобщо не взе това под внимание. Това беше и причината да се скарам с него по време на мача. Не съм свикнал с подобни ситуации. За мен двубой от "Мастърс" сериите е винаги със сериозна важност, като имам нужда и заслужавам треньор, който ме изслушва и взема под внимание обратната връзка, която му давам като играч. Баща ми не беше достатъчно умен да направи това и не за пръв път се държи по подобен начин в такава ситуация. Много съм разочарован от него.

В момента не мога да кажа дали ще предприема някакви промени в екипа си, но съм наистина страшно разочарован. Най-важното за един състезател е да има добра директна и обратна връзка със своя треньор. Треньорът не е този, който държи ракетата, но трябва да изготви максимално добър план, който играчът се опитва да изпълни, а напоследък тези неща липсват в моите отношения с баща ми.

Това е съвместна работа, която извършвате заедно. Трябва взаимодействието да е реципрочно, за да мога да развия тениса си. Нямам желание да забивам на едно място" - коментира разгневеният Циципас.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас след отпадането: "Разочарован съм от баща си; заслужавам треньор, който ме изслушва Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | монреал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook