Циципас след отпадането в Ню Йорк: Аз съм пълна нула, ако се сравня с играча, който бях

от в 13:56 на 28.08.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас открито говори за серизоната тенис криза, в която се намира от вече година и половина насам. Гъркът беше на само една победа от това да стане номер едно в света и да завоюва дебютна "мейджър" титла, но изглежда загубата от Новак Джокович във финала на Аустрелиън Оупън пречупи нещо вътре в него. Вчера Циципас отпадна в първия кръг на US Open, което маркира първото му поражение на старта в "мейджър" турнир от 3 години насам и общо 4-та загуба в последните му 5 мача.

"Аз съм пълна нула, ако се сравня с играча, който бях. Спомням си с какъв адреналих играех до началото на миналата година. Чувствах сякаш животът ми зависи от победата в мачовете. Това усещане обаче напоследък изцяло ме е напуснало и това е една от големите причини да не съм толкова постоянен, колкото преди. Спомням си, че тогава концентрацията ми беше непрекъснато във връхната си точка, което в момента изобщо не е така.

Знам, че звучи странно, но сякаш се нуждая от нов глад, за да възпроизведа глада, който имах тогава на корта. Никога не съм бил човек, който се е задоволявал с минималното. Не мога да си обясня този спад и защо се чувствам така вече повече от година. Предполагам, че досега успявах да го скрия в определени моменти и да отместя въпросното усещане встрани, но вече това не върши работа и ще се опитам да се преборя със себе си, защото представянето ми не отговаря по никакъв начин на моите амбиции и желания в този спорт" - коментира Циципас на своята пресконференция след отпадането от турнира.

Източник: Tennis Up To Date

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас след отпадането в Ню Йорк: Аз съм пълна нула, ако се сравня с играча, който бях Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook