Циципас след шокиращата загуба: Играх като аматьор, сякаш бях полумъртъв

от в 16:13 на 30.08.2022
Мирела Николова

Изненадите на тазгодишния US Open не закъсняха и още в първия ден цели 10 поставени състезатели при мъжете и при жените напуснаха надпреварата. Категорично най-голямата сензация поднесе световният №94 Даниел Елахи Галан, който отстрани един от фаворитите в лицето на Стефанос Циципас още на старта. Гъркът, който бе сред петимата играчи с шанс да оглавят ранглистата след края на турнира, бе бледа сянка на себе си и бе влязъл в серия от цели 11 поредни загубени гейма, а впоследствие така и не успя да избегне поражението.

На пресконференцията си след двубоя четвъртият поставен бе видимо разочарован от показаното и не спести критиките спрямо самия себе си, като също така обясни как напрежението му е изиграло лоша шега и е основната причина за слабото му представяне.

"Бях силно мотивиран преди началото на US Open, защото знаех, че този турнир може да ми помогне да се доближа до първото място в ранглистата. Би било странно, ако подобна мисъл не ми е минавала през ума, защото това е нещо, което искам да постигна още откакто бях дете. Нещата не се развиха по план за мен, но ще се боря за влизане в топ 3 до края на сезона.

Никога не съм имал добри резултати в Ню Йорк, но въпреки това обичам турнира. Просто трябва да не позволявам на негативните мисли да ме завладяват, защото съм много по-добър играч от това, което показах днес. Ръката ми беше доста стегната, нищо не ми се получаваше. Имах чувството, че сервисът ми беше изключително бавен днес, но всъщност беше близо 120 км/ч. Галан обаче посрещаше страхотно, наистина феноменално. Представи се блестящо, напълно доминираше събитията, а аз изобщо не успях да вляза в мача, сякаш бях полумъртъв.

Той игра като тенисист от световна величина, а аз - като аматьор. Не ми е лесно да го кажа, но точно това се случи. Бях много добре подготвен, представях се отлично на тренировките, имах някои наистина силни мачове срещу различни типове състезатели. Чувствах, че имам шансове, но вероятно позволих напрежението да окаже негативно влияние върху играта ми", завърши световният №5.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас след шокиращата загуба: Играх като аматьор, сякаш бях полумъртъв Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook