Циципас след тренировката си с Надал: Той е в отлична форма и тепърва ще вдига още нивото

от в 11:37 на 09.05.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал предизвика истински фурор със завръщането обратно на клея  светлинижите на прожекторите са постоянно върху него. Матадора съумя да спечели първия си мач в Барселона, след което загуби от Алекс де Минор в следващия кръг, ала още в следващия турнир, а именно в Мадрид, взе реванш от първата ракета на Австралия и стигна до осминафиналната фаза на надпреварата.

По темата за завръщането на "Краля на клея" говори един от топ играчите на ATP тура, Стефанос Циципас, който дори неотдавна определи Матадора за топ фаворита в Барселона, което не се хареса особено на самия Рафа, чието мнение беше много далеч от това на 3-кратния шампион в Монте Карло.

"Мисля, че той все още е в отлична форма и смятам, че тепърва ще вдига още повече нивото си. Играта с него винаги носи удоволствие, а на клей той е най-добрият за всички времена и сблъсъци с него ме докарват до предела ми. Чувството да го победиш е невероятно, но има плюсове дори и когато те "изхвърли от турнира", защото ти показва, че имаш още много работа за вършене."

Освен за Надал, Циципас говори и за завръщането си сред най-добрите 10, след като кариерата на гърка беше в сериозен застой през последната година:

"Както видяхте, бях много емоционален в Монте Карло и можете да разберете колко много означаваше това за мен. Излизането от топ 10 беше странно. В един момент се чувствах, като изпълнителен директор на компания и изведнъж станах обикновен служител. Топ 10 е изключително призвание и разбираш стойността му, когато вече не си там. Вярно е, че е само цифра, но за нас, тенисистите, това означава много. Надявам се да направя още повече и да се завърна в топ 5. Имам само една кариера и искам да се възползвам максимално от нея. - заяви гърът след края на тренировката си с Матадора в Рим.

Източник: firstsportz.com


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас след тренировката си с Надал: Той е в отлична форма и тепърва ще вдига още нивото Елеонора Александрова
Теми:  
рафаел надал | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook