Циципас след триумфа: В един момент нещата не вървяха добре, но не спрях да вярвам

от в 18:54 на 17.04.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас дублира трофея си от Мастърса в Монте Карло през днешния ден, след като на финала надигра Алехандро Давидович Фокина, жертви на когото станаха световният №1 Новак Джокович и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Така гъркът се превърна в първия играч извън Голямата четворка, който успява да защити титла в турнир от сериите "Мастърс 1000", а ето и какво сподели третият поставен в схемата минути след триумфа си:

"Изключително горд съм от себе си. Нещата не се развиваха добре за мен в един момент, но съумях да остана спокоен и да завърша двубоя в своя полза. Истински горд съм от това, че не спрях да вярвам в нито един момент. Понякога може да имаш съмнения в себе си, но е важно да останеш с високо вдигната глава."

Попитан за това как оценява шансовете си на Откритото първенство на Франция, Циципас отвърна: "Все още не мисля за Ролан Гарос. Предстоят още много Мастърси преди това, така че трябва да се концентрирам върху останалите турнири преди началото на "мейджъра" в Париж".

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас след триумфа: В един момент нещата не вървяха добре, но не спрях да вярвам Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | монте карло | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook