Циципас сложи край на невероятнта седмица за Музети и ще търси дебютно отличие през сезона!

от в 07:59 на 20.03.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас показа, че се е възстановил в масксимална степен от неочакваното поражение, което допусна от Пиер-Юг Ебер в Марсилия през миналата седмица и продължава с чудесните си изяви в Акапулко. Поставеният под номер едно изигра изключително солиден двубой, за да сложи край на участието на 19-годишния Лоренцо Музети, който тръгна от квалификациите и записа невероятна серия от победи над топ играчи, но днес приказката за него приключи и световният номер 5 се наложи с 6:1 6:3, осигурявайки си сблъсък за титлата срещу Александър Зверев.

Гъркът бе изключително агресивен от самото начало и движеше съперника си из целия корт, а това се превърна в сериозен проблем за младока който вече беше към края на физическите си запаси, тъй като предишните маратонски мачове вече сериозно се отразяваха върху него и Циципас реализира серия от пет поредни гейма, с която спечели откриващата част.

Музети обаче не се предаде и промени подхода си, вкарвайки в употреба редица къси топки и излизания към мрежата, като това извади балканеца от ритъм и изведнъж тийнейджърът започна да взема далеч по-лесно подаванията си спрямо съперника, поддържайки с лекота преднината си до средата на втория сет. Все пак италианецът не можа да постигне някакъв по-сериозен обрат, тъй като темпото отново се покачи и световният номер пет реализира решителен пробив в седмия гейм, с който си подпечата крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас сложи край на невероятнта седмица за Музети и ще търси дебютно отличие през сезона! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | лоренцо музети | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook