Циципас спаси два мачбола и детронира Зверев в Торонто (видео)

от в 23:41 на 10.08.2018
Калоян Пламенов

Гръцкият суперталант Стефанос Циципас взе още един сериозен скалп на "Мастърс" турнира в Торонто. Той постигна успех срещу настоящия шампион Александър Зверев след 3:6, 7:6(11), 6:4 и така се класира за 1/2-финалите.

Следващият противник на младия тенисист е Кевин Андерсън, който се справи с лекота срещу Григор Димитров след 6:2, 6:2 в друга от 1/4-финалните срещи на турнира.

Това бе втори мач между Циципас и Зверев и първа победа за гръцкия състезател. Известно е, че в миналия кръг гръцкият тенисист надви не кой да е, а Новак Джокович. 

В първия сет гъркът дръпна с пробив и 2:0 в геймовете, но неговият противник веднага върна пробива в третия гейм и след това проби в петия и деветия гейм, за да спечели сета.

Във втория сет Саша имаше аванс от 3:1 гейма след ранен пробив, но Циципас го върна и спаси два мачбола в тайбрека, за да прати мача в трети решителен сет.

В него гръцкият състезател изоставаше с пробив в петия гейм, но го върна мометнално и след това проби в последния десети гейм на срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас спаси два мачбола и детронира Зверев в Торонто (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | стефанос циципас | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook