Циципас срещна трудности с Хуркач, но не допусна изненада

от в 17:21 на 04.03.2021
Мирела Николова

Световният №6 Стефанос Циципас имаше затруднения в мача си срещу Хуберт Хуркач, но въпреки това съумя да се класира за четвъртфиналната фаза на турнира в Ротердам след 6:4 4:6 7:5 за малко над 2 часа престой на корта, а за място сред последните четири в надпреварата гъркът ще спори с Карен Хачанов.

Двубоят стартира равностойно, като и двамата тенисисти успяваха да извлекат най-доброто от началния си удар, който им носеше бързи точки. Въпреки че Циципас диктуваше разиграванията основно с мощния си форхенд, то техничните отигравания също не бяха кът в играта му и той често сменяше темпото, използвайки сечени бекхенди и правейки опити за къси топки, които в повечето случаите завършваха в мрежата. Първият брейкбол в срещата дойде в подаването на Хуркач при 5:4 в полза на гърка, който се възползва от множеството грешки на съперника си, за да реализира решителен пробив и поведе в отделните части.

Началните минути на втория сет бяха идентични със случилото се в откриващия, тъй като липсваха дълги размени на удари и най-силното оръжие на двамата си остана сервисът им. В средата на сета обаче Хуркач вдигна оборотите, изостряйки дланния си удар, и след като пласира серия от високоскоростни форхенди в близост до линиите, успя да осъществи брейк, оказал се решаващ за изхода на частта в своя полза. 

Статуквото се запази и в решителния трети сет - играчите продължиха да бъдат максимално агресивни и да атакуват всяка по-плитка топка на опонента си. Сервирайки за оставане в мача при 5:6, Хуркач показа известни колебания, от които гръцкият тенисист се възползва, за да достигне до третия си мачбол с брилянтно изпълнен пасинг шот от бекхенд, който кацна точно на линията. Последва още едно разиграване, изпълнено с нестандартни отигравания, от което победител излезе Циципас, като по този начин си осигури участие на четвъртфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас срещна трудности с Хуркач, но не допусна изненада Мирела Николова
Теми:  
atp | ротердам | стефанос циципас | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook