Циципас: Това което правех в миналото вече не е достатъчно; отдавна не е имало такова поколение

от в 12:26 на 08.04.2024
Елеонора Александрова

Карлос Алкарас и Яник Синер имат репутацията на двамата най-успешни млади тенисисти в мъжкия тенис и по всяка вероятност дълги години ще си оспорват най-големите трофеи в играта. През септември 2022-ра испанецът стана най-младият играч, станал номер 1 в тениса, като и до ден днешен той продължава да поддържа много високо ниво на игра, намирайки се на 3-то място в ранглистата. От друга страна Синер е същинска доминатор от началото на годината, като досега единствено Алкарас го е побеждавал през 2024-та.

Тяхното развитие, роля в тениса и съперничество не само впечатлява почитателите на играта, но и техните колеги на корта. По повод това, екипът на Tennis TV попита един от най-успешните тенисисти през последните години, Стефанос Циципас, за ролята на двамата млади таланти в спорта и за това дали се чувства, че трябва да развие играта си с наличието на Алкарас и Синер. Гъркът не спести суперлативите си към двамата, като даде подробен отговор на въпроса и призна защо в момента изпитва трудности да постига силните си резултати от миналото:

"Да, напълно чувствам, че Яник и Карлос ме карат да се подобрявам, защото стандартите вече са по-високи и трябва да предлагам повече, отколкото преди на корта, за да имам шансове. Смятам, че тенисът не е виждал толкова силно поколение тенисисти от много дълги години, в лицето на Яник Синер, Карлос Алкарас и всички останали млади таланти. Те ме мотивират да бъда по-добър тенисист. В днешно време стандартите са по-високи и аз трябва да работя много повече. Така функционира животът. Едно поколение оставя нещо след себе си, а следващото се опитва да бъде по-добра версия на предишното!" - смята световният номер 12.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Това което правех в миналото вече не е достатъчно; отдавна не е имало такова поколение Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook