Циципас: Участието ми на Аустрелиън Оупън е под въпрос

от в 20:17 на 01.01.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас претърпя операция на десния лакът в края на миналия сезон, но всичко изглеждаше, че върви по план за гърка и днес се очакваше той да открие кампанията си през новата година, повеждайки страната си на отборната надпревара ATP Cup. Това обаче така и не се случи, тъй като световният №4 се отказа от срещата си срещу Хуберт Хуркач броени минути преди нейното начало и трябваше да бъде заменен от Аристотелис Танос, заемащ 1076-ата позиция в ранглистата.

Впоследствие обаче изненадващо Циципас излезе на корта за мача при тандемите, който нямаше никакво отношение към крайния резултат в сблъсъка между двете държави, тъй като Полша вече си бе подсигурила успеха с категорични победи в първите два двубоя на сингъл. Въпреки това Стефанос обезпокои феновете си на последвалата пресконференция, разкривайки, че все още не е напълно готов физически.

"Възстановяването ми от операцията на лакътя е в ход и решението, което взех днес, беше превантивна мярка за предстоящия Аустрелиън Оупън. Все още нищо не е сигурно и участието ми в Мелбърн е под въпрос. Ще видим как се развиват събитията с всеки изминал ден и мач", сподели първата ракета на Гърция.

Източник: Tennis Head 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Участието ми на Аустрелиън Оупън е под въпрос Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook