Циципас: В третия сет нервите ми не издържаха, но стигнах до голямата цел

от в 07:42 на 18.11.2019
Калоян Пламенов

Стефанос Циципас бе на седмото небе след невероятния триумф в Лондон. Той спечели финалния "Мастърс" след обрат срещу Доминик Тийм.

"Дори нямам обяснение как съм играл толкова добре във втория сет на мача. Не позволих на противника ми да направи абсолютно нищо в него и бях убедителен. Това е мечтан момент за мен. Изключително съм щастлив", обяви Цици след триумфа си.

"В същото време съм малко разстроен, че не успях да си овладея нервите в такъв голям турнир. Не успях да запазя предимството си от пробив в третия сет и в крайна сметка допуснах Тийм да го върне и всичко да се реши в тайбрек".

"Но, разбира се съм изключително доволен от начина по който се борих на корта и по който се представих цялостно. Подкрепата на феновете бе просто феноменална. Зад мен бе цяла армия от привърженици, когато бях на корта".

"Те ми дадоха голяма енергия. Накараха ме да повярвам, че мога да постигна всичко на корта. Искам да благодаря на всички, които бяха на трибуните с гръцкото знаме. Благодарение на тях се почувствах като у дома си". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: В третия сет нервите ми не издържаха, но стигнах до голямата цел Калоян Пламенов
Теми:  
atp finals | мастърс лондон | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook