Циципас върна надеждите на Гърция за краен успех след триумф над Де Минор

от в 12:08 на 03.02.2021
Мирела Николова

Отборът на Гърция днес за първи път излезе на корта на тазгодишния ATP Cup в мач срещу Австралия. Двубоят на вторите ракети не се разви благополучно за "елините", които изостанаха в общия резултат, след като Михаил Перволаракис не оказа нужната съпротива на Джон Милман и загуби с 6:2 6:3.

За да запази шансовете на страната си за триумф, Стефанос Циципас трябваше да покаже най-доброто си лице на корта срещу Алекс Де Минор и съумя да се поздрави с победата - 6:3 7:5.

Гъркът навлезе в мача решен да изравни резултата в срещите между двата тима и проби още първия сервис гейм на съперника си. Де Минор обаче показа характер и възползвайки се от пропуските на Циципас в средата на сета, успя да се завърне. Това не разколеба Стефанос, който моментално достигна до 2 нови брейкбола, още първият от които бе материализиран. Ръката на световния №6 оттук нататък не трепна и той поведе в отделните части.

Вторият сет предложи висококачествен тенис с дълги размени от дъното на корта и чести смени на темпото, а техничните отигравания в близост до мрежата също не липсваха. В десетия гейм Циципас бе притиснат до стената, след като допусна няколко непредизвикани грешки и трябваше да спасява 2 сетбола. Той успешно се справи с това предизвикателство, което му даде нужното самочувствие да пробие следващото подаване на австралиеца, и след убедителен сервис гейм се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас върна надеждите на Гърция за краен успех след триумф над Де Минор Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | Австралия | алекс де минор | гърция | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook