Циципас взе 9 поредни гейма срещу 5-кратен клей шампион и oформи зрелище с Джокович в Париж!

от в 14:17 на 31.07.2024
Елеонора Александрова

Стефанос Циципас е първият четвъртфиналист при мъжете на Олимпийските игри в Париж. Гъркът имаше трудно начало, но с безкомпромисен завършек надви първата ракета на Аржентина, Себастиан Баез -  7:5 6:1 за 1 час и 22 минути игрово време и оформи зрелищен 1/4-финал срещу Новак Джокович. Гъркрът изоставаше с 3:5 в първия сет, но влезе в серия от 9 поредни гейма, за да надвие 2-кратния шампион на клей през сезона (общо 5 пъти в кариерата) и така ще премери сили с тенисиста, срещу когото е загубил и двата с финални мача в надпревари от Шлема (11:2 в преките двубои за сърбина).

Срещата започна много колебливо за двамата тенисисти, чиито точки предимно завършваха с непредизвикани грешки. Въпреки това, южноамериканецът бе с една идея по-солиден и това му позволи да реализира пробив още в първия сервис гейм на балканеца, използвайки отлично своя страхотен демараж.

Макар и Циципас да отговори със светкавичен рибрейк, то веднага след това 18-тият в света си върна лидерството, което се дължеше на отличните му чести смени на темпото с перфектно изпълнени къси топки.

Точно, когато трябваше да сервира за сета, последва огромне спад в играта на по-нискоранкирания тенисист, което позволи на бившия номер 3 да се мобилизира и да не загуби нито гейм повече до края на сета.

Кризата в представянето на Баез се задълбочи във втората част. Аржентинецът съумя да реализира един-единствен уинър, за сметка на 11-те си непредизвикани грешки, докато Циципас притискаше опонента си с доста по-солидна и разнообразна игра. Така представителят на южната ни съседка пое инициативата във втората част и загуби само един гейм, за да се доближи на една крачка от битката за медалите!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас взе 9 поредни гейма срещу 5-кратен клей шампион и oформи зрелище с Джокович в Париж! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | олимпийски игри | себастиан баес | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook