Циципас за треньорската помощ: Аз винаги съм получавал, поне сега няма да ме глобяват

от в 20:20 на 21.08.2022
Мирела Николова

От 11 юли Мъжката тенис асоциация започна пробен период, в който ще бъде разрешено на треньорите да дават наставления на своите играчи по време на мач. Комуникацията няма да се извършва посредством слушалки, нито пък треньорът ще слиза на корта, като вместо това ще бъде предвидено специално място в залата за наставниците, от което те ще могат да съветват своите подопечни.

Най-силно облагодетелстван от това правило е Стефанос Циципас, който е сред играчите, получаващи най-често наказания за нерегламентирана треньорска намеса в миналото. Наскоро той коментира нововъведеното правило и изрази задоволството си от него, признавайки как е получавал помощ от своя баща и треньор Апостолос Циципас.

"Треньорската помощ по време на мач не е спирала да съществува. Трябваше да бъде позволена още преди хиляди години. Да бъдеш наказан заради коучинг, не е нормално според мен. Разрешаването ѝ спомага за това повече хора да бъдат въвлечени в спорта. Така треньорите могат да вършат своята работа, те са там точно с цел да дават наставления. Честно казано, новото правило не представлява някаква промяна за мен, защото винаги съм получавал. Единствената разлика е, че вече е позволено и няма да има наказани заради това. Най-малкото - няма да получавам глоби повече, беше започнало да ми става трудно", завърши с хумор гъркът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас за треньорската помощ: Аз винаги съм получавал, поне сега няма да ме глобяват Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook