11-1: Циципас даде заявка за титлата в Рим след опустошителен 1-часов разгром над Де Минор

от в 20:57 на 14.05.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас доказа, че надали някой знае по-добре от него как се побеждава Алекс Де Минор, като от днес вече има положителен баланс от 11:1 в преките си срещи с него. Всъщност австралиецът беше спечелил последната среща между двамата, която се проведе тази година в Акапулко. Днес обаче световният номер осем показа, че е на съвсем различно ниво спрямо съперника си, когато става въпрос за игра на червени кортове и го опустоши с крайното 6:1 6:3, а с оглед на многото изненади в италианската столица, то няма да бъде никак пресилено, ако кажем, че именно балканецът дава най-сериозната заявка да бъде новия шампион в състезанието. 3-кратният шампион в Монте Карло се нуждаеше само от 1 час престой на корта, за да разгроми 10-ия поставен и да оформи сблъсък с чилиеца Николас Джари, срещу когото има негативна статистика от 2:3 в предходните си сблъсъци с него.

 Първият сет се превърна в истинска 24-минутна наказателна акция на Циципас, чийто сервис беше вездесъщ и Де Минор спечели само две точки на ретур в хода на откриващия сет, а по-високоранкираният тенисисти използваше всяка една възможност да атакува със своя форхенд и да излезе към мрежата, където беше безпогрешен и това доведе до два пробива в полза на световния номер осем, който скорпостижно взе преднина в отделните части.

Де Минор прекъсна негативната си серия на старта на втория сет и взе своето подаване, само че тенис вихрушката Циципас отново се изви около него и последвхаа четири безответни гейма за гърка. 10-ият поставен все пак не се предаде и върна един от двата си пробива изоставане, но бившият финалист светкавично възстанови предишното съотношение на силите на корта и скоро можеше да отпразнува победата си в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
11-1: Циципас даде заявка за титлата в Рим след опустошителен 1-часов разгром над Де Минор Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook