Цонга: Навремето всички играчи заедно се молехме да не играем срещу Надал на Ролан Гарос

от в 02:24 на 07.05.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал отново има възможност да се състезава на любимата си червена настилка, която се превърна в арена на най-големите успехи в кариерата на Матадора, който има двуцифрен брой титли от почти всички най-големи надпревари на клей. 14-кратният шампион от Ролан Гарос се намира в последната си година на професионалната тенис сцена и големият въпрос е дали ще го видим да се сбогува с корт "Филип Шатрие", където Рафа дълги години беше абсолютно непобедим.

Въпреки видимото подобрение в здравословното му състояние и победата над Алекс Де Минор през миналата седмица, то Надал продължава да е категоричен, че няма да отпътува за Париж, ако не се чувства далеч по-конкурентен спрямо показаното досега от него. "Краля на клея" пък може да разчита на подкрепа от страна на цялата тенис общественост, като Жо-Вилфред Цонга изрази надежда да види легендарния тенисист за един последен път във френската столица и се върна към собствените си състезателни дни, споделяйки интересна история свързана с манакореца.

Сега наистина много искам да го видя отново на Ролан Гарос и същото важи за всички хора свързани с тениса. Той заслужава да приключи своята кариера по най-добрия възможен начин, борейки се на корта, както винаги го е правел. За дълъг период от време обаче далеч не мислех по този начин и абсолютно никой от останалите тенисисти не искаше да го вижда на този турнир. 

Да се изправиш срещу Надал на клей е категорично най-голямото възможно предизвикателство в тениса. Дори не искам да говоря за 14-те му титли в Париж, защото това е едно абсурдно постижение, което никога няма да бъде подобрено. В момента дори се сещам за забавен анекдот около аурата на Рафа, когато дойдеше време за Ролан Гарос, тъй като всички играчи наблюдавахме жребия и заедно се молехме да не играем срещу него.

Говорихме си какво би било да излезеш на централния корт в двубой с Надал и да не си спечелил нито гейм, след като вече са били изиграни два сета - разказа пред Canal + бившият финалист от Аустрелиън Оупън и номер пет в света.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цонга: Навремето всички играчи заедно се молехме да не играем срещу Надал на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
жо-вилфред цонга | интервюта | любопитно | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook