Цонга обърна Федерер за място на полуфинал в Монте Карло (видео)

от в 17:48 на 15.04.2016
Теодор Кафеджиев

Жо-Вилфред Цонга се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" след обрат срещу Роджър Федерер с 3:6, 6:2, 7:5 за два часа игра. Така за първи път от 2013-а той достига голямата четворка в Княжеството, а освен това не бе печелил там и срещу играч от топ 10. С този успех Цонга ще се изкачи до седмо място в световната ранглиста.

От своя страна бившият №1 не бе играл от 10 седмици, когато достигна полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. В решителния трети сет той допусна поредица непредизвикани грешки и опонентът му стигна лесно до пробив за 6:5. След това Федерер поведе 30:0 на подаването на съперника, но отново направи куп нехарактерни пропуски и демонстрира раздразнението си веднага след тях. В крайна сметка Цонга се спаси от трудната ситуация и затвори със 7:5.

За Цонга победата е шеста в 17 мача с Маестрото. Французинът очаква победителя Гаел Монфис в спор за място на финал. Рафаел Надал и Анди Мъри са другите двама полуфиналисти в състезанието.

Особено показателно за представянето на Федерер бе това, че той завърши с 9 печеливши удара от форхенд и 10 от бекхенд.

"Дали ще играя в Мадрид? Ще реша след десетина дни. Сега отново започвам тренировки и ще разговарям с екипа ми," заяви швейцарецът след битката.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Цонга обърна Федерер за място на полуфинал в Монте Карло (видео) Теодор Кафеджиев
Теми:  
жо-вилфред цонга | монте карло | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook