Цонга: Щях да съм крайно щастлив, ако Федерер, Надал и Джокович не съществуваха

от в 14:38 на 16.01.2021
Калоян Соколов

Трудно всеки фен би могъл да си представи света на тениса, ако голямата тройка не съществуваше. Именно Федерер, Надал и Джокович допринесоха страшно много за популяризирането на спорта, а техните рекорди ще останат завинаги в историята. Истината е, че много талантливи тенисисти останаха в сянката на тези велики шампиони и не можаха да разкрият изцяло потенциала си, а към тази категория спада и Жо-Вилфред Цонга.

Французинът е бивш финалист от Големия шлем и е достигал до номер 5 в световната ранглиста, но има общ баланс от 16 победи и цели 38 поражения срещу тримата доминанти в последните близо две десетилетия. Самият Цонга разкри отношението си към това да бъде част от такава силна ера, а ето какво точно сподели той:

"Ако трябва да съм напълно откровен, то щях да съм крайно щаслив при положение, че тези момчета просто не съществуваха. Мислел съм си неведнъж какво съм можел да постигна, като си представя как те просто не фигурират в картината, само че случаят не е такъв. Бил съм в подножието на върха и само те са ме спирали към големите титли, но същевременно е голяма част винаги да се изправя срещу тях. Хората постоянно ме питат за мачовете с тези опоненти и изпитвам огромна горост, защото мога да разкажа как понякога съм ги побеждавал. В крайна сметка съм част от едно наистина невероятно поколение!" - завърши позитивно финалистът от Мелбърн през 2008-а година.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цонга: Щях да съм крайно щастлив, ако Федерер, Надал и Джокович не съществуваха Калоян Соколов
Теми:  
atp | жо-вилфред цонга | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook