Цветана Пиронкова отстъпи на старта в Чарлстън

от в 09:34 на 07.04.2021
Валери Андреев

Цветана Пиронкова напусна надпреварата на зеления клей в Чарлстън от серията WTA 500 още в първи кръг. Тя загуби двубоя срещу младата 17-годишна американка Кори Гоф в Чарлстън след поражение с 3:6 0:6, а по този начин ще трябва да изчака до другата седмица, когато ще започне от прсявките в същия град.

На зеления клей българката така и не успя да покаже най-добрата си игра, като Цвети страдеше до голяма степен поради големия брой непредзвикани грешки, които и пречеха да се бори в хода на срещата.

На свой ред опонентката ѝ Кори Гоф демонстрира отнов, защо е смятана за една от най-големите млади надежи и доминираше изцяло.

В хода на двубоя Цвети натрупа ранен пасив от 0:4 гейма, ала за пореден път демонстрира характер и успя да извоюва три последователни гейма, а впоследствие дори имаше възможност да достигне до паритет. За съжаление обаче, младата Гоф удържа гейма си и поведе с 5:3, а впоследствие до края на двубоя, Пиронкова така и не успя да вземе нито един гейм повече.

В интервю след мача, самата Гоф заяви, че е щастлива от това, че е успяла да задържи важния осми гейм в първия сет, което и е позволило да запази аванса си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова отстъпи на старта в Чарлстън Валери Андреев
Теми:  
кори гоф | цветана пиронкова | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook