Цветана Пиронкова се класира за 1/2-финала в Нотингам!

от в 18:08 на 19.06.2021
Диана Андреева

Цветана Пиронкова отново бе изправена пред сериозно изпитание, но показа, че нито убедителна игра на нейната противничка, нито дъжд, може да я спре и тя намери място в 1/2-финалната фаза на турнира в Нотингам. Днес българката се справи с местната представителка Ема Радукану в последователни сетове - 7:5 7:6(2), а това я изпраща сред последните четири състезателки за първи път от както се завърна в Тура след раждането на сина й.

Още от първите минути мачът беше оспорван. Представилката на домакините, която за първи път се класира в тази фаза на турнир от серията на WTA, трудно се справяше с напрежението. Радукану се възползва от неубедителната игра на Пиронкова в третия гейм и си осигури пробив аванс. Ема запази преднината си до 5:4, ала емоциите отново обвзеха 18-годишната тенисистка и тя допусна паритета да бъде възвърнат - 5:5. Разочарованието от пропиляните две възможности да затвори частта на собствено подаване изиграха лоша шега на младата британка. Тя не успя да спечели нито гейм до края на сета и допусна да изостане в резултата.

След почивката Пиронкова продължи да показва несигурна игра, което позволи на нейната противничка да си поведе уверено в резултата с 3:1. Ема този път бе твързо решена, че няма да позволи нов срив в представянето си, но метеорологичните условия в Нотингам далеч не бяха на нейна страна. Мачът бе прекъснат поради дъжд, а това безспорно разби ритъма на местната представителка. Британката позволи на Пиронкова да навакса пасив от 3:5 и това отново изравни силите на корта.

През последвалите минути Цвети изцяло доминираше в продължителните разигравания. Сервисът на втората ни ракета също стана далеч по-ефективен, което и позволи макар и да пропиля мачбол при 6:5, да се поздрави с крайната победа след тайбрек, развил се изцяло в нейна полза. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова се класира за 1/2-финала в Нотингам! Диана Андреева
Теми:  
цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook