Цветана Пиронкова срещу Серина Уилямс - анализ, очаквания и коефициенти

от в 15:57 на 02.02.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова стартира сезон 2021 по превъзходен начин и до момента има пет победи от също толкова мачове, но сега за нея предстои изпитание от съвсем друг калибър, а именно двубой срещу Серина Уилямс. Цвети никога досега не е побеждавала легендарната американка, като балансът е 5:0 победи в полза на Уилямс, но обнадеждаващата новина е, че нашето момиче е спечелило цели три сета в тези сблъсъци, което дава доза оптимизъм, че сензацията е напълно възможна, а нека заедно да поразсъждаваме как тя би могла да стане факт.

Какво да очакваме от Серина Уилямс?

23-кратната шампионка от Големия шлем изигра първия си мач през годината на демонстративното събитие в Аделаида, където надигра Наоми Осака и сама сподели, че се чувства в почти оптимална спортна форма. Уилямс откри участието си на Yarra Valley Classic с убедителна победа над Дария Гаврилова и изпрати сериозни сигнали към своите съпернички, показвайки опустошително високо ниво на игра.

Истината е, че Уилямс не е същата тенисистка от преди 3-4 сезона и придвижването по корта се превръща във все по-сериозен проблем за бившата номер 1. Серина често трябва да залага на твърде хазартни отигравания, за да избегне продължителните размени от дъното на корта, а това води до сериозен брой непредизвикани грешки.

Каквото и да се случи, то е ясно, че 39-годишната състезателка няма да изневери на офанзивния си подход и винаги у нея ще витае чувството на превъзходство, което изпитва спрямо своите съпернички. Уилямс притежава невероятни морално-волеви качества и може да обърне даден двубой от всяко едно положение. Най-доброто ниво на американката е непосилна летва, за която и да било от другите тенисистки в Тура и те само могат да отчитат уинърите и директните точки от сервис на американката, щом тя е във вихъра си.

Как може да противодейства Пиронкова?

Истината е, че до голяма степен мачът лежи на ракетата на Серина и Цвети трябва да се надява опонентката ѝ да няма особено силен ден на корта и да се възползва от своите шансове. Българката е създавала проблеми на Уилямс в миналото с нестандартния си стил и резки смени на темпото, които често са успявали да развалят ритъма на световната номер 9.

Пиронкова трябва да бъде по-смела от обикновено на второ подаване, защото в противен случай ще бъде атакувана още с ретура и постоянно ще се намира в догонваща позиция. Родната ни състезателка трябва да пусне в обръщение марковите си бекхенди по правата, както и плоските форхенди, тъй като изчаквателната стратегия ще я превърне в една своеобразна жива мишена, улеснявайки значително задачата на американката по този начин.

За пловдивчанката е задължително да направи силен старт на двубоя и да не позволява на Серина да влиза в продължителна печеливша поредица и да я държи плътно стъпила зад основната линия, откъдето няма да може да генерира екстремни ъгли, с които да изтласка Цвети извън корта. Късите топки също могат да се окажат полезна стратегия, макар че не бива да се спекулира прекалено в направата на техните опити, а миксирането да бъде с нужната мярка.

Очаквания и коефициенти

Аз лично съм силно обнадежден от показаното до момента от първата ни ракета, само че мачът ще протече изцяло под диктовката на 23-кратната победителка в Шлема, която изглежда в отлично кондиционно състояние и много трудно би могла да бъде спряна.

Букмейкърите също дават предимство на Уилямс, предлагайки коефициент от 1.25 за нея, докато ставката за нашето момиче се оценява на 4.00, но това никога не е сигурен показател в света на тениса и ние всички се надяваме Цветана Пиронкова да разбие на пух и прах предварителните очаквания, а двубоят отново ще може да наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg


 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова срещу Серина Уилямс - анализ, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
Анализи | бгтенис | Превю | серена уилямс | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook