Цветана Пиронкова срещу Су-Вей Сие - анализи, очаквания и коефициенти

от в 13:56 на 07.02.2021
Калоян Соколов

Цветанa Пиронкова стартира сезон 2021 по чудесен начин и предпоставките за силно представяне на Откритото пъевенство на Австралия са налице. Българката вече записа на сметката си пет победи през настоящия сезон, а две от тях станаха факт точно в Мелбърн и бяха постигнати срещу по-високоранкираните от нея Дона Векич и Людмила Самсонова.

Единственото поражение на пловдивчанката пък беше регистрирано от Серина Уилямс, но и там видяхме положителни знаци във втория сет, когато легендарната американка трябваше да играе на абсолютния си максимум, за да сломи съпротивата на първата ни ракета.

Сега за Цвети предстои нов сериозен тест на старта на Аустрелиън Оупън, тъй като ще се изправи срещу водачката в световната ранглиста по двойки Су-Вей Сие, която далеч не е безопасна и в надпреварите по сингъл, а нека заедно да поразсъждаваме как българката би мога да преодолее нейната съпротива.

Какво да очакваме от Су-Вей Сие?

Представителката на Китайско Тайпе е на 35 години и е висока 169 сантиметра. Има общо шест братя и сестри, като всеки от тях играе тенис, тъй като това е любимият спорт на техния баща, който е техен треньор в ранните им години. Азиатката е актуалната номер 1 при дуетите, разполагайки с 3 титли от Големия шлем, а освен това има също толкова титли от турнирите на WTA поединично.

Сие разполага със скромни физически данни за съвременния тенис, но е една от най-интелигентните състезателки в Тура и притежава страхотни технически качества. Тя няма някакви особено мощни удари и рядко може да постига директни точки със своя сервис, само че чете отлично играта и винаги е готова да изненада с някой нестандартен ход. Чувството на Су-Вей към топката е впечатляващо, като често можем да я видим да прибягва до къси топки и излизания на мрежата, където е безкомпромисна при стоп волетата си.

Световната номер 69 категорично е сред най-нестандартните тенисистки и резките смени на темпото ще изобилстват, а нейният форхенд с две ръце се очертава бъде поредното предизвикателството, пред което първата ни ракета ще бъде изправена.

Как може да противодейства Пиронкова?

Цвети ще се сблъска с една състезателка, която има доста сходни на нейните качества и ще видим множество размени от сечени удари и нестандартни изпълнения. Българката няма да има обичайното си предимство, което се крие в нейната непредсказуемост, ала това на моментната форма категорично е в нейна полза.

Двете имат сходства в стиловете, но Пиронкова изпълнява почти всички от дадените елементи с една идея по-успешно, а умението на родната ни представителка да ускорява топката е далеч по-развито. Нашето момиче трябва да използва всяка възможност, когато може да атакува своята опонентка и да не се се опитва да се надхитря с нея, защото тогава може да има сериозни проблеми.

Другото ключово предимство на българката се крие в сервиса, с който може да си помага далеч повече от Сие и ще бъде от огромно значение да вкарва висок процент от него, тъй като в противен случай ситуацията за нея ще се усложни значително и азиатката често ще се опитва да я натиска при ретурите си, търсейки максимална дълбочина и евентуално излизане към мрежата.

Очаквания и коефициенти:

Няма как да не предпочета Пиронкова, имайки предвид отличните резултати на пловдивчанката през сезона, докато Сие е спечелила едва една среща през 2021-а и бележи постоянен регрес в световната ранглиста. Все пак ветеранката е показвала, че може да надиграе всяка една тенисистка в даден ден и победата далеч няма да дойде лесно, макар че нямам съмнения в крайния триумф на сънародничката ни.

Букмейкърите също споделят моето мнение, предлагайки коефициент от 1.29, докато ставките за евентуален успех на представителката на Китайско Тайпе се оценяват на 3.75. Предварителните очаквания обаче невинаги са сигурен гарант за развръзката на определена среща, така че първата ни ракета ще има нужда от нашата подкрепа, а мачът отново ще бъде излъчен на обичайните линкове в Tennis.bg!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова срещу Су-Вей Сие - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
Анализи | Превютa | су-вей хсие | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook