Турнирът на изненадите: Юбенкс спря серия от 8 загуби и детронира шампиона в Хале

от в 13:45 на 20.06.2024
Елеонора Александрова

ATP 500  надпреварата в Хале ще има нов шампион. Кристофър Юбанкс елиминира Александър Бублик в трисетов сблъсък с резултат със 7:6(5) 4:6 6:3 и се класира за 1/4 финалите, където ще срещне другата голяма изненада на турнира, Жижен Жанг, който елиминира третия поставен Даниил Медведев. По този начин казахстанецът ще напусне в топ 20, а на Уимбълдън има да защитава достигане до четвъртия кръг.

Още в самото начало на двубоя Юбанкс показа защо неслучайно е четвъртфиналист на миналогодишното издание на Уимбълдън. Американецът нижеше уинъри един след друг, а комбинацията сервис-мрежа влезе отлично в действие за него.

Това позволи на световния номер 43 да поеме инициативата още при 1:1, когато поведе с пробив. Въпреки ударното си начало, Бублик засили темпото си на игра, което принуди Юбанкс да допуска множество неточности. Така, след драматичен осми гейм, първата ракета на Казахстан при мъжете отвърна на пробива, а след това летеше по корта и при 5:4 дори имаше сетбол, ала по-ниско ранкираният тенисист показа характер и не се предаде.. Изненади в следващите минути липсваха и така се стигна до тайбрек. Още от самото начало на дългия гейм Юбанкс бе по-добрият играч на корта, а макар и представителят на топ 20 да имаше своите проблясъци, американецът наложи контрол в над играта и поведе в сетовете.

В първата половина на втората част двамата тенисисти разчитаха предимно на началните си удари. При 3:3 обаче Бублик показа проблясъци, като достигна до 3 поредни брейкпойнта. Действащият щампион не успя да се възползва от предоставената възможност, но при 4:4 най-после си осигури преднината с пробив, а след това не допусна изненади и изравни резултата в сетовете.

Третата част започна обещаващо за по-високо ранкирания тенисист, който пренесе играта от втората. Световният номер 17 бе близо до това да реализра ранен пробив. Неуспешният му опит се оказа фатален за него, тъй като след това Юбанкс постепенно започваше да напомня на себе си от първия сет, а миналогодишния шампион започна да допуска множество неточности. Така при 4:3 американецът съумя да спечели гейм от подаването на противника си, а в сервис гейма си след това беше безпогрешен и така се класира за финалната осмица в Хале, прекъсвайки през тази седмица серията си от 8 поредни загуби!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Турнирът на изненадите: Юбенкс спря серия от 8 загуби и детронира шампиона в Хале Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър бублик | кристофър юбенкс | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook